Fiinţe extraterestre

Imagine
Uneori ne uităm unii la alţii şi în loc să ne iubim, ne privim ca nişte străini. Ne interesează comunicarea cu fiinţe stranii, mitice din spaţiu, dar noi nu reuşim să comunicăm între noi.
Ne înţelegem greşit chiar şi atunci când mesajul e clar, uneori vorbim fără rost sau acţionăm fără discernământ. Nu ne cunoaştem pe noi înşine pe deplin, dar pretindem că suntem deţinătorii adevărului absolut! Credem că ştim totul, dar nu ştim prea multe, tocmai de aceea avem tupeul să desconsiderăm. Suntem nişte ciudaţi!
Ne vânăm în timp ce mărturisim convinşi că ţinem unii la alţii!
Acesta este motivul pentru care fiinţele extraterestre nu trebuie căutate în Cosmos! Ele există, paradoxal, doar pe Pământ! Suntem noi, oamenii, şi uneori suntem înfricoşători. Deşi suntem născuţi în Univers din Bucuria Cerească, având sentimente pe care ţărâna nu le seamănă, de multe ori ucidem ceea ce este bun şi continuăm să împrăştiem răutate.
Da, putem fi de o frumuseţe supranaturală, însă astăzi, prea mulţi aleg să fie de o urâţenie extraterestră!  Trebuie să fim sinceri cu noi înşine şi să nu căutăm existenţa unor fiinţe mai rele pentru a părea noi mai buni: tribut adus ucigaşului egocentrism.
Răutatea este o problemă personală pe care fiecare trebuie să şi-o rezolve, iar iubirea este un cadou care aduce bucurie colectivă!
Este nevoie de o schimbare!  Dumnezeu să ne ajute la aceasta!
Noul meu video:
Facebook
Reclame

21 de gânduri despre “Fiinţe extraterestre

 1. Dragă Gabi, mă bucur mult pentru că ai revenit și pentru că te citesc din nou. Am rămas foarte suprins pentru că zilele trecute și eu am revenit cu un articol nou și am postat exact aceeași melodie și același videoclip cu tine: kim bum soo: ni ga nal duh na.
  Frumos spus despre extratereștrii din noi 🙂

  Să ai o duminică superbă!

 2. Mi-a plăcut mult ideea care stă la baza articolului tău şi, în plus, am avut două surprize foarte plăcute, descoperind aici atât clipul despre clubul psi (la ale cărui jocuri iau parte cu mare încântare), cât şi pe cel despre trilogia Jocurile Foamei (alcătuită din trei dintre cărţile pe care le-am tradus cu cea mai mare plăcere).

 3. @Gabriela
  Dar de ce crezi ca fiintele extraterestre ar fi urate si rele…? Bine, e adevarat: intai ar trebui sa ne punem intrebarea daca astfel de fiinte exista. Chestiunea este, intr-adevar, foarte controversata. In SUA, FBI s-a ocupat de problema aceasta, deci a fost tratata ca o problema de securitate nationala. Exista si o poza cu o fiinta extraterestra care ar fi murit pe Pamant, dupa care a fost supusa studiului (cam asa, sper ca nu ma insel…). Sunt oameni care au declarat ca au vazut OZN-uri… Cu toate acestea problema ramane in continuare invaluita in mister, foarte controversata. In orice caz, clar nu e ce e cu aceste fiinte extraterestre (exista cu adevarat? e doar o manipulare…?). Se fac tot felul de ipoteze, care mai de care mai nastrusnice si ciudate… Spre exemplu am auzit ca unii ar admite faptul ca aceste fiinte extraterestre ar putea lua forma omeneasca si ar fi printre noi avand infatisare de oameni (insa sunt altceva). Bineinteles, sa vorbeasca intr-o limba de aici, de pe Pamant, n-ar fi nicio problema pentru astfel de fiinte…

  In alta ordine de idei: FELICITARI! 🙂

  • Tare multe ipoteze… Problema este ca rezultatele obtinute ar trebui sa confirme ipotezele pentru ca acestea sa fie validate, doar ca in cazul de fata tind sa le infirme. E un stand by permanent. In fine, nu voiam sa dezbat acest subiect.

   Iti multumesc frumos! 😀

   • @Gabriela
    Da! Pai, rezultatele cu privire la fiintele extraterestre sunt neclare…

    Cu privire la continutul postarii, daca imi ingadui o sa prezint un punct de vedere putintel critic… Vreau sa spun ca nu toti oamenii sunt rai. Ceea ce scrii:

    „Acesta este motivul pentru care fiinţele extraterestre nu trebuie căutate în Cosmos! Ele există, paradoxal, doar pe Pământ! Suntem noi, oamenii, şi uneori suntem înfricoşători. Deşi suntem născuţi în Univers din Bucuria Cerească, având sentimente pe care ţărâna nu le seamănă, de multe ori ucidem ceea ce este bun şi continuăm să împrăştiem răutate.

    Da, putem fi de o frumuseţe supranaturală, însă astăzi, prea mulţi aleg să fie de o urâţenie extraterestră! Trebuie să fim sinceri cu noi înşine şi să nu căutăm existenţa unor fiinţe mai rele pentru a părea noi mai buni: tribut adus ucigaşului egocentrism.”

    pare sa exprime o viziune apocaliptica, desigur. Daca ar fi asa, ca sa reiau o idee a lui Voltaire, ar insemna ca pe Pamantul asta oamenii nu fac altceva decat sa se ucida intre ei (spre exemplu, pruncii sa-si ucida mamele, parintii sa-si ucida copiii, etc, etc), daca „de multe ori ucidem ceea ce este bun şi continuăm să împrăştiem răutate”. Si atunci ce ne-ar mai ramane de facut? Sa stam tot timpul inchisi in casa de frica ce ne spune ca daca ne-ar ucide aproapele? Este clar ca nu-i chiar asa. Oamenii relationeaza intre ei, fac comert, fac afaceri, etc. Trebuie sa te duci sa inchei contractul cu ala, chiar daca nu e „de o frumusete supranaturala”! 😆
    Comparatia asta ca in trecut erau oameni „de o frumusete supranaturala”, ca alegeau sa fie asa, spre deosebire de cei din prezent, care, foarte multi, aleg „uratenia extraterestra”, pana la „a fi chiar infricosatori”, mi se pare, din nou, o exagerare. Chiar sunt curios sa stiu pe ce te bazezi afirmand lucrurile acestea? Crezi ca in trecut n-au existat si oameni buni si oameni rai? Crezi ca au fost doar oameni buni? De ce crezi asta?

 4. @Motanul Încălţat: n-am zis niciodată că TOŢI oamenii sunt răi şi nici că toţi sunt buni. Am spus că omul interior se formează în funcţie de alegerile făcute de fiecare dintre noi: adică deşi ne-am născut pentru a primi şi a dărui bunătate (la asta mă refeream prin „frumuseţea supranaturală”), uneori, mulţi aleg alt drum, cel care distruge, însă doar UNEORI, CÂTEODATĂ! Problema este că acest „uneori” devine „din ce în ce mai des” şi este nevoie de o schimbare!

  Nimeni nu duce lipsă nici de răutate şi nici de bunătate, dar la fel ca atunci când ai un talent şi tu decizi dacă îl foloseşti sau nu, aşa şi aici, alegi să fii sau să nu fii bun (un atribut divin).

  Tocmai pentru că nu stăm încuiaţi în case de frica răufăcătorilor şi suntem la curent (mai mult sau mai puţin) cu toată nebunia vieţii cotidiene, mi-am permis să spun că uneori suntem înfricoşători, şi am folosit „suntem” pentru că adevărul este că sunt momente în care ne speriem de noi înşine, de semenii noştri sau de ceea ce ar putea ajunge lumea în viitor.
  Suntem fiinţe complexe şi putem genera armonie, dar şi haos printr-o singură alegere, de aceea am spus că „acesta este motivul pentru care fiinţele extraterestre nu trebuie căutate în Cosmos! Ele există, paradoxal, doar pe Pământ! Suntem noi, oamenii, şi uneori suntem înfricoşători.”

  Da, toţi trebuie să ne cercetăm inimile şi să încercăm să ne schimbăm acolo unde suntem deficitari şi de abia apoi putem încerca să lucrăm şi la inimile celor din jur.

  Acest post se referea la ALEGERILE GREŞITE ALE OAMENILOR, la ceea ce ar putea fi aceştia şi la ceea ce unii aleg să devină (conştient sau nu). Nu am generalizat şi nicidecum nu cred că nu există oameni buni, dimpotrivă. Îi iubesc şi pe cei buni şi pe cei răi şi cred în SCHIMBARE!

  Cred că eşti de acord cu mine că răutatea distruge într-o clipă cât a clădit bunătatea pe o perioadă de ani de zile. Despre asta era vorba în acest articol, de aceea nici nu îţi pot răspunde la ultimele întrebări pe care mi le-ai pus la sfârşitul comentariului tău: nu gândesc lucrurile de care m-ai întrebat. Întotdeauna au existat şi oameni buni, dar şi oameni răi, dar nimeni nu i-a obligat să fie aşa (lucru care nu s-a schimbat nici astăzi)!

  Deci, nu cred că am exagerat prin ceea ce am scris, dar precum bine ştii, uneori hiperbolele evidenţiază mai bine o idee, la fel cum un titlu bun de ziar atrage cititorii.

  Sper că ţi-am răspuns pe cât posibil şi îţi mulţumesc pentru comentarii! O zi senină îţi doresc! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s