Parfumul inocenţei

Ce aş putea spune despre parfumul inocenţei? Parfumul este însăşi inocenţa…

 Inocenţa nu se pierde datorită trecerii timpului, datorită maturizării, aşa cum poate cred unii. Inocenţa nu poate fi decât înlăturată, înlocuită de bună voie.

 Şi dacă această sclipire pe care Dumnezeu a lăsat-o în noi ca să ne îndrume inima pe căi mai netede, pe care se aşterne cu bucurie pacea, armonia, este înlăturată? Ce se poate naşte în locul ei? Odată ce am înlăturat o binecuvântare, ar fi absolut absurd să ne dorim să sădim în locul acesteia o alta, din două motive: pentru că omul nu poate sădi binecuvântări, ci numai bunătatea lui Dumnezeu revărsata în noi, şi pentru că atunci când înlături ceva, faci acest lucru pentru că simţi că nu ai nevoie de acel „ceva” în viaţa ta. Ulterior poate exista sentimentul de regret, dar poate nu şi şansa de a redobândi ce ai îndepărtat.

 Inocenţa înseamnă puritate. Inocenţa nu poate fi surprinsă într-o fotografie prin intermediul unui model cu o privire cristalină care se străduieşte, pentru câţiva bani, să ne sugereze o stare de beatitudine sufletească, în timp ce în spatele acelei fotografii se ascunde haos.

 Este ca şi cum ai face o vizită la groapa de gunoi şi ai observa printre deşeuri, ambalajul unei gustări care îţi place. Acel ambalaj doar aminteşte de acea gustare, dar în fond, este doar o pungă goală: gunoi printre gunoaie. Nici măcar dacă acel ambalaj ar conţine într-adevăr acea gustare nu ai putea să o mănânci tocmai la “pubela orasului”. Te respecţi prea mult pentru a mânca de la groapa de gunoi (chiar dacă ar fi loc de pelerinaj ;)), riscând să te infectezi, nu?

 Inocenţa o porţi cu tine peste tot, pentru totdeauna, dacă te-ai îndrăgostit de ea.

 Inocenţa reprezintă înţelepciunea de a nu-ţi vinde sufletul nici chiar atunci când ţi se spune că toate au un preţ. Inocenţa înseamnă să poţi trăi într-o lume imperfectă, păstrând perfecţiunea sufletului intactă. Noi suntem doar păzitorii umani ai sufletului: stăpânul de drept este Cel care a plătit Preţul.

 Inocenţa înseamnă puterea de a trăi printre oameni care acceptă compromisul, dar tu să rămâi necompromis. Să fii inocent nu înseamnă să fii slab de înger, ci înseamnă să fii un înger puternic.

 Nu oricine poate fi inocent cu adevărat, pentru inocenţa nu se poate odihni în oricine. Parfumul inocenţei este dăruit de Dumnezeu tuturor oamenilor, dar nu toţi îl şi păstrează.

Tema Parfumul inocenţei, un episod din seria Poveştii parfumate de sâmbătă,  a fost propusă de Cati Lupaşcu.

Au mai scris bucurandu-se de acesta tema: Mirela, mama Poveştii parfumate de sâmbătă :D, Gina, Danielle, Vero, Gabi,

Reclame

63 de gânduri despre “Parfumul inocenţei

 1. Îndrăznesc să afirm că este foarte greu să rămâi inocent când primești lovituri din toate părțile. Poate de aceea se poate să întâlnești copii lipsiți de inocență.

  Dar în mod sigur tu ai rămas inocentă.

 2. Buna seara, Gabi! Foarte adevarat, inocenta este ce ne leaga de sufletul nostru, este ce ne defineste si una dintre caile spre a ne implini destinul. Da, ai mare dreptate, alegem sa renuntam la inocenta. De buna voie. Din cauza loviturilor vietii, uneori ne mai ratacim de ea, dar nu avem voie sa renuntam la inocenta, indiferent de consecinte.

  O noapte frumoasa!

 3. Imi place cand gasesc la tine lucruri ce par complicate exprimate in cuvinte atat de simple. Ai un stil aparte in a ordona ideile intr-o concluzie ideala.
  Mi-a placut „parfumul” inocentei.
  O seara minunata si un sfarsit de saptamana plin de voie buna!

 4. Gabriela Elena, cu asta:”Parfumul este însăşi inocenţa…” m-ai data gata, poti conta pe mine, nu te voi mai scapa de sub lupa! 😉
  Felicitari pentru intregul articol. Totusi, exista cai de a te intoarce pe taramul unei puritati a gandirii si a unei curatenii a spiritului, dar trebui sa lupte fiecare pentru asta. 🙂

 5. Fotografia pe care ai puso, ca referinta de inocenta nu este inocenta de loc,este subjectiva creind referinte de credinta.Ca atare religiosi au utilizat autohipnoza ca subjetarea elementelor, de influientarea a populatilor sale.Intrati pe blogul meu si aflati amanute despre autohipnoza,daca sinteti interesati sa invatati procedurile va pot trimite prin e-mail.So, inocenta este abuzata de religiosi,si alte discipline ca arma de influenta si propaganda religioasa.Realitatea este caci sintem nascuti inocenti dar pervertiti in timpul dezvoltari mentale, de la nastere pina la adolescenta de catre familie,prieteni,vecini,preoti, etc.Cind structura mentala este rafinata cu ideologi si credinte sintem prada emotionala si traim cu un stres care ne domina viata.Pentru a deveni persoana independenta morala este nevoie de a cunoaste autosugestia ca metoda de autohipnoza, pentru eleminarea structuri nocive care domina memoria noastra.Cind nimeni nu te deranjeaza in creier, ai sansa sa devii liber constient de actiunele tale.
  Noroc celor care doresc sa-si libereze creierul.

 6. „Parfumul inocenţei este dăruit de Dumnezeu tuturor oamenilor, dar nu toţi îl şi păstrează”…foarte mult adevar in aceste cuvinte …
  Bine ar fi sa putem pastra macar un pic din inocenta cu care am fost inzestrati!

 7. „Inocenţa reprezintă înţelepciunea de a nu-ţi vinde sufletul nici chiar atunci când ţi se spune că toate au un preţ. Inocenţa înseamnă să poţi trăi într-o lume imperfectă, păstrând perfecţiunea sufletului intactă” – este extrem de multa intelepciune in cuvintele astea, m-ai cucerit complet cu ele. Foarte frumos.

 8. dar cite persoana stiu sa-si etaleze inocenta ptr a-si atinge scopurile in viata,este foarte greu la ora actuala sa descoperi in ROMANIA ,inocenta,puritatea sfletului la romani,cred ca in ROMANIA ,este cea mai mare lipsa de comunicare intre oameni,si ptr asta pierd foarte multe ca popor.

 9. Mereu am incercat sa-mi pastrez inocenta, dar uneori mai cad, involuntar, in naivitate– si asta, tot cursul vietii te face sa cazi in ea. 🙂

  O seara minunata iti doresc Gabriela si o noua saptamana plina de bucurii 🙂

 10. Psalmii 119:9
  „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.”
  As putea da cateva recomandari chiar si pentru cei care „si-au pierdut inocenta in jungla de asfalt…” Si nu sunt chiar putini acei care, prea de timpuriu (poate din simpla curiozitate), si-au pierdut-o. Oreconsiderare a valorilor te poate reabilita pentru un nou start !

  http://crestin3d.net/forum/topics/2089840:Topic:58242

  http://www.bisericaalbini.com/studii-si-teme-biblice/320-fii-un-tanar-curat-intr-o-lume-murdara

  http://studiubiblic.ro/preparing.php

  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t776619.html

  http://www.moldovacrestina.net/tineri/cum-sa-te-pastrezi-curat-in-lumea-de-azi/

  • Multumesc pentru trimiterile facute.
   Citind si incercand sa intelegi si sa aplici in viata ta, cele scrise in Biblie, poti sa -ti pastrezi sau sa-ti recapeti seninul din priviri. 🙂

 11. Mi-am luat porția de frumusețe din vorbele tale!

  ”Inocenţa reprezintă înţelepciunea de a nu-ţi vinde sufletul nici chiar atunci când ţi se spune că toate au un preţ. ”
  Minunat!!!

 12. Când aud de inocență mă gândesc la copii 🙂 Și apoi cum scrie în Biblie: ”şi le-a zis: Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.” Matei 18.3 🙂 Inocența zace în noi de la naștere și va trebui să o folosim 🙂

 13. Pingback: Şedinţa | Caius
 14. „Inocenţa înseamnă puritate. Inocenţa nu poate fi surprinsă într-o fotografie prin intermediul unui model cu o privire cristalină care se străduieşte, pentru câţiva bani, să ne sugereze o stare de beatitudine sufletească, în timp ce în spatele acelei fotografii se ascunde haos.

  Este ca şi cum ai face o vizită la groapa de gunoi şi ai observa printre deşeuri, ambalajul unei gustări care îţi place. Acel ambalaj doar aminteşte de acea gustare, dar în fond, este doar o pungă goală: gunoi printre gunoaie. Nici măcar dacă acel ambalaj ar conţine într-adevăr acea gustare nu ai putea să o mănânci tocmai la “pubela orasului”. Te respecţi prea mult pentru a mânca de la groapa de gunoi (chiar dacă ar fi loc de pelerinaj 😉 ), riscând să te infectezi, nu?”

  Ceea ce ai concentrat tu in cateva fraze cu o incarcatura semantica aparte,
  o armata de „stewardese” (maturatoare) de la…Salubritate , serviciu aservit (?) din ce in ce mai rar institutiei de Etica si Igiena Morala, recte Bun Simt…, nu vor putea anihila in imensa „groapa de gunoi a culpabilitatii ridicate la rang de virtute…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s