Cântecul lebedei

Sursa foto aici

Tăcut pe lacul vieţii, plutind aşa cum ai plutit parcă mii de vieţi, mângâind cercurile de apă în solitudinea dimineţii, te regăseşti în pace, te desfeţi în ceaţa prin care numai tu poţi să vezi, însă plecându-ţi capul, numai chipul tău se oglindeşte în marea de vise care te ţine la suprafaţă.

 Ca o lebădă mută, pregătindute de funeralii, îţi compui cântecul, însă adunând sunet cu sunet, murmur cu murmur şi şoaptă cu şoaptă, cerul îţi ascultă inima cu glas stingher şi printre nori îţi trimite nădejde.

 Ascuns în stufărişul singurătăţii, luciul apei se întrece în strălucire cu ochii tăi în care scapără licărul vieţii, iar frunzele veştede se ascund de penajul tău alb.

 Suflete pierdut printre dorinţe neîmplinite, speranţa doare când este înfrântă, însă se vindecă uşor. Inima poate fi tristă, însă tristeţea va zbura curând, la fel ca păsările călătoare pe cerul scufundat în amurg, aşa că aşteaptă o nouă dimineaţă: ea îţi va legăna viaţa!

 În curând pianul iubirii, care el însuşi a uitat cum să trezească la viaţa o melodie, îţi va dărui partitura pe care a scris frumuseţea ta, iar tu vei cânta un cântec mai preţios decât cel al nopţii care se îngână cu ziua, însă nu va fi cântecul care îţi va întâmpina sfârşitul, aşa cum credeai, ci va fi acela care lângă cei doi ochi ai tăi va mai trezi alţi doi, iar privirea lor va fi îndreptată numai înspre tine…

Reclame

23 de gânduri despre “Cântecul lebedei

 1. Am citit randurile tale, de mai multe ori chiar. Orice as adauga eu e de prisos. Asa ca iti dedic o melodie care imi place foarte mult:

 2. ” Inima poate fi tristă, însă tristeţea va zbura curând, la fel ca păsările călătoare pe cerul scufundat în amurg, aşa că aşteaptă o nouă dimineaţă: ea îţi va legăna viaţa!”
  Fiecare dimineaţă e o fereastră deschisă spre o nouă lume – noi viziuni, noi dorinţe, noi planuri , chiar dacă ai avut succes, ai eşuat sau doar ai încercat, viaţa începe în fiecare dimineaţă . Trăieşte cu adevărat ziua de azi, care va deveni cea de ieri, ca să fii fericită în ziua de mâine. 🙂

  • „Zori de ziuă se revarsă peste vesela natură,
   Prevestind un soare dulce cu lumină şi căldură”
   Asa ne descria inceputul zilei, poetul Vasile Alecsandri, in pastelul „Dimineaţa” 🙂

 3. „Suflete pierdut printre dorinţe neîmplinite, speranţa doare când este înfrântă, însă se vindecă uşor. Inima poate fi tristă, însă tristeţea va zbura curând, la fel ca păsările călătoare pe cerul scufundat în amurg, aşa că aşteaptă o nouă dimineaţă: ea îţi va legăna viaţa!”

  Asa sa fie !

  Sloganul lansat de…un presedinte in „functiune” este ca SPERANTA MOARE ULTIMA!

  Asata este in contradictie cu I Corinteni 13: „Acum dar, raman acestea trei: credinta, speranta si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea ! Ea le intretine pe celelalte doua !

  Numai asa, se merita sa mai canti, mai speri, sa-ti ingropi funeraliile sub luciul apei ce-ti multiplica chipul in zorii aurii ai unei renascute dimineti !

 4. ” Suflete pierdut printre dorinţe neîmplinite, speranţa doare când este înfrântă, însă se vindecă uşor. Inima poate fi tristă, însă tristeţea va zbura curând…”

  Licărul speranţei ne bucură ochii şi sufletul, de fiecare dată. Încolţeşte chiar şi în cel mai arid teren, metaforic vorbind…

  Gânduri bune, Gabriela, ţie şi cititorilor tăi!

 5. Parca ai scris despre fiecare inceput de zbor… Cand aripile coboara parca se-nchide o lume, cand ele se strang si lasa loc odihnei, abisului ori numai teluricului… Dar odata deschise, niciun punct de pe cerul sperantelor tale nu-ti poate parea prea indepartat 🙂

 6. Dragostea este totul. Chiar si atunci cand te pune la incercare. Nimeni si nimic nu iti va da sfaturi mai bune in viata, nimeni si nimic nu te va pregati mai bine pentru viata ca dragostea. Nu te gandi la final, las-o doar sa te invadeze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s