Angajat în depăşire pe şoseaua minţii

Într-o eră a high-tech-ului, în care până să ajungi să te gândeşti la o nouă invenţie deja cineva ţi-a luat-o înainte şi a şi creat-o, toţi oamenii cu un potenţial creativ extrem de dezvoltat se simt neîncetat pregătiţi să se angajeze în depăşire pe şoseaua minţii.

Am citit odată, undeva, că „succesul nu este o destinaţie ci este însăşi călătoria”. Tot aşa, primul pas făcut înspre a transforma în posibil un lucru imposibil fără efort, reprezintă deja întâlnirea cu succesul.

Pe lângă inteligenţă, înţelepciune, dedicare şi imaginaţie, omul-creator trebuie să-şi cunoască talentul şi chemarea.

Este ca şi cum ai încerca să conduci fără să ai antrenamentul necesar sau fără să cunoşti maşina. Este important ca atunci când prinzi viteză să nu te opreşti în primul stâlp, ci ar avea sens să mergi mai departe, să-ţi continui drumul până ajungi la destinaţie. Înainte să porneşti motorul trebuie să ştii când şi cum să te opreşti pentru a evita un accident sau o eventuală coliziune cu cineva care nu mai respectă regulile de circulaţie pe „şoseaua minţii”.

Vorbind despre viteză: este foarte importantă viteza cu care lucrezi şi creezi, viteza cu care gândeşti, dar mai importantă este înţelepciunea care te îndeamnă mai întâi să verifici siguranţa „maşinii” tale (presiunea în pneuri 😆 ) şi de abia apoi să porneşti la drum.

Cert este faptul că nu poţi pleca undeva fără măcar să ai o vagă idee despre cum va arăta destinaţia. Pe parcurs, drumul te va ajuta să anticipezi şi mai bine finalul, iar intersecţiile îţi vor oferi mereu ocazia de a-ţi schimba direcţia de deplasare. În cazul unui proiect în lucru, drumul cel mai drept nu este întotdeauna cel bun. Uneori ţi se va da şansa, prin decizii „salvatoare” de moment, să ajungi pe drumul către Miami când tu de fapt poate porneai către Cambodgia, de exemplu. Trebuie doar să nu aţipeşti la volan şi (pentru cunoscători) să fii în temă cu următoarele semne:

 

 

 

 

Alte reguli:

~ nu avem nevoie de denivelare pentru limitarea vitezei dacă ştim ne oprim la timp, în cazul în care creaţia noastră devine un pericol.

~limita de viteză depinde doar de noi

~AVEM PRIORITATE ÎN „PROCESUL CREATIV”!

Reclame

26 de gânduri despre “Angajat în depăşire pe şoseaua minţii

 1. Edison spunea despre talent că este „10 la suntă inspiraţie şi 90 la sută transpiraţie” şi sunt de acord cu el. După părerea mea, cheia succesului este să mergi mai departe mereu pentru că uneori drumul către succes te va trimite în primul stâlp sau chiar se va înfunda fără să vrei. Deci cheia succesului este perseverenţa.

  • Este interesant faptul ca aceasta cheie a succesului poate sa aiba forme si denumiri diferite, in functie de personalitatea fiecaruia.
   La general vorbind, perseverenta este esentiala, dar abia atunci cand esti sigur ca ai ales directia corecta. 😀

 2. Este bine ca ne-ai pus in tema cu semnele, imi pare rau ca nu pot arata si eu niste semne de circulatie pe care le-am intalnit in Turcia anul trecut si care, prin alaturare, ar fi spus ca viata unora este tare incurcata.

 3. Remarc titlul, de la bun început.
  Interesantă paralela pe care ai făcut-o, iar textul a ieşit bine, din punctul meu de vedere.

  „Este ca şi cum ai încerca să conduci fără să ai antrenamentul necesar sau fără să cunoşti maşina. Este important ca atunci când prinzi viteză să nu te opreşti în primul stâlp, ci ar avea sens să mergi mai departe, să-ţi continui drumul până ajungi la destinaţie. Înainte să porneşti motorul trebuie să ştii când şi cum să te opreşti pentru a evita un accident sau o eventuală coliziune cu cineva care nu mai respectă regulile de circulaţie pe “şoseaua minţii”.”

  Iată un pasaj unde „motorul” creaţiei duduie. Da, este foarte important să nu ajungi în primul stâlp. Viteza gândurilor te obligă la mişcări foarte bine controlate, de fiecare dată.

  O zi bună să ai, Gabriela!

 4. @Gabriela
  „Tot aşa, primul pas făcut înspre a transforma în posibil un lucru imposibil fără efort, reprezintă deja întâlnirea cu succesul.”
  Fara efort? Bine, depinde si de obiectivul pe care ti l-ai propus – efortul poate fi mai mare sau mai mic. Dar succesul, dupa parerea mea, si vorbesc de un succes real si nu unul iluzoriu, este legat de efort. Omul trebuie sa depuna efort pentru a izbandi intr-o intreprindere a sa. Ca sa dau un exemplu, toate descoperirile stiintifice s-au facut cu efort depus din partea omului, cu incercari care deseori s-au dovedit nereusite, dezvoltarea tehnologica de care vorbeai se face cu efort. Insuccesul nu trebuie sa te demoralizeze. Este necesara perseverenta. Te demoralizeaza efortul?

  „Este important ca atunci când prinzi viteză să nu te opreşti în primul stâlp, ci ar avea sens să mergi mai departe, să-ţi continui drumul până ajungi la destinaţie.”

  Pai atunci, ca sa nu nimeresti in primul stalp, pe langa faptul ca trebuie sa stii sa conduci masina, sa verifici siguranta masinii, sa respecti regulile de circulatie si sa fi atent(a), trebuie sa mergi incet. Un proverb italienesc spune: Chi va piano, va sano; chi va sano, va lontano. Adica: cine merge incet, merge in siguranta; cine merge in siguranta, merge (ajunge) departe. 🙂 .

  „În cazul unui proiect în lucru, drumul cel mai drept nu este întotdeauna cel bun. ”

  Drumul cel drept este intotdeauna cel mai bun. Altminteri am sustine ca sunt bune caile strambe, intortocheate. Dar, te intreb, daca te ratacesti pe asemenea cai strambe si intortocheate, ce faci? De aceea, daca prin drumul cel drept intelegem dreapta judecata, atunci dreapta judecata, adica sa gandesti si sa judeci drept, e cea mai buna cale.

  „iar intersecţiile îţi vor oferi mereu ocazia de a-ţi schimba direcţia de deplasare.”
  Insa, atentie, un proverb spune: cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul!

 5. tocmai ce am vazut un documentar despre cei care isi pun creativitatea la lucru pentru a dobora recordul de viteza pe apa….nu putini sunt cei care si-au pierdut viata cautand sa gaseasca succesul tocmai prin viteza

 6. Am citit undeva ca marile descoperiri ale omenirii apartin persoanelor sub 25 de ani. Pe parcursul vietii doar se mai slefuieste ideea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s