Sunt totul in nimic

Sunt totul in nimic, sunt cel mai frumos nimic din totul totului tot, pentru ca Tu ma iubesti…

Sunt urma lasata pe cerul instelat de o stea cazatoare si sunt ultima scanteie pe care aceasta o mai aprinde…

Sunt cuvantul lipsa care da sens unei capodopere lirice neterminate, sunt fericirea ce tresare pe neasteptate ca si iarba udata de ploaie si care strapunge inima ca un infarct al sufletului…

Sunt Oceanul Planetar si ma inec in propriile adancimi, sunt intregul cer si ma hranesc cu stele…

Sunt o lumina acolo unde este intuneric si sunt tacere acolo unde este Lumina…

Sunt un carbune aprins pe jarul stins, sunt o pana ce zboara cand toata lumea doarme, sunt saltul catre necuprins cand gravitatia ma trage catre pamant…

Sunt vocea din liniste si sunt linistea dintr-o voce, sunt ochii care nu se vad si sunt privirea din ochii tai…

Sunt litera din mijlocul celui mai frumos cuvant si sunt cuvantul care incepe cu litera numelui meu…

Sunt trezirea din somn si sunt visul care sta treaz…

Sunt palma din palma ta si sunt gandul din mintea ta…

Sunt tarana in vant si vantul ce imprastie tarana intr-o mie de zari…

Sunt un semn in eter si sunt un zambet larg printre schite de suras…

Sunt o lacrima de pe fata ta si sunt fata unei lacrimi…

Sunt fizionomia unei picaturi de apa si cea mai fina trasatura de pe chipul ei transparent…

Sunt un fior de bucurie si sunt bucuria unui fior…

Sunt noaptea ce linisteste ziua si sunt ziua ce adoarme noaptea…

Sunt tot ceea ce trebuie sa fiu, insa nu sunt tot ceea ce as putea sa fiu…

Sunt o enigma clara si secretul din adevar…

Sunt clocotul din pasiune si pasiunea care iti fierbe sufletul…

Sunt o pata de cerneala pe o hartie sau albul care acopera pata…

Sunt ideea de la care s-a pornit filosofia si teoria de la care a pornit acea idee…

Sunt fosnetul unei soapte si soapta dintr-un fosnet de nor…

Sunt inceputul unei trairi si sunt trairea unui inceput…

Sunt mai mult decat ceea ce vezi, sunt mai putin decat as vrea sa fiu si sunt mai mica decat cred…

Nu conteaza atat ceea ce sunt, cat faptul ca sunt ceea ce sunt…

Imi contemplu misterul si misterul ma contempla pe mine…

{Un cadou meditativ pentru toti cititorii mei}

Reclame

19 gânduri despre “Sunt totul in nimic

 1. Felicitari Gabriela, pentru excelenta postare ! N-ai scris doar de dragul de a scrie sau jucandu-te doar, cu expresiile frumoase si poetice !
  Exclamatia mea fata de tot ce tot ce mi-a inrourat ochii cu care ti-am mangaiat cuvintele, plinele, trairile, este cuprinsa intr-un singur oftat de uimire: AMAZING !
  O faptura minunata, completa si desavarsita in sentimente, trairi si ratiune, cutreiera universul de la microcosmos pana la macrocosmos ca o adevarata Diadema a Creatiunii, plina de demnitatea modestiei de a straluci prin ceea ce este, prin constientizarea adevarului despre sine ca o capodopera desavarsita, reprezentanta a Chipului si Asemanarea Creatorului sau, a Maestrului sau, Stapanul Absolutului Desavarsit !
  „Te laud ca sunt o faptura asa de minunata ! Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta ! Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un embrion fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in Cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele. Cat de nepatrunse mi se par gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor ! Daca le numar, sunt mai multe decat boabele de nisip. Cand ma trezesc sunt tot cu Tine !”
  Aceste excalamatii logico-rationale, sunt expresia realitatii despre o constientizare perfecta si adevarata, despre identitatea unei fiinte umane, intr-o recunoastre totala a Creatorului sau, intr-o dependenta totala si intr-o libertate plina de pacea exprimarii, de apetitul indestularii din Harul Divin. (Psalmul 139:14-18).
  Iar tu, Gabriela, dovedesti cu prisosinta, dupa trei mii
  patru sute de ani de la nasterea psalmistului David, cum ca trairea cu Dumnezeu poate fi manifestata la aceeasi intensitate a adorarii.

  Aceste exclamatii inteligente, „dau peste bot” reminiscentelor atavice grotesti ale evolutiei sau ale reincarnarii mutante si hibridate ala alunecarilor in neant despre care vorbeai intr-o alta postare.
  Atavismul levitant intre a fi sau a nu fi, grotescul exprimarii instinctuale despre reincarnare limitata la un singur scop, acel al reproducerii instinctuale obscene si execrabile, sunt produsul unei unei minti prolixe (ingramadite) atrofiate dar totusi stand lejer intr-un craniu prea mic si tesit de primata…
  O capodopera desavarsita nu poti decat s-o admiri, s-o contempli indelung fara sa simti oboseala saturatiei plictisitoare. Este ca un omagiu adus Maestrului care a desavarsit-o !

  „Acum, vedem ca intr-o oglinda cu chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata.
  Acum, cunosc (doar) in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, (tot) asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin !” spunea marele apostol Pavel in I Corinteni 13:12.(despre care regretatul Petre Tutea spunea cu cativa ani in urma, intr-un interviu cu Marian Munteanu: „Pavel ? El inseamna toata Europa, domnule !”)
  Si totusi, aceasta superba exclamatie-marturie, atestare a originalitatii, unicitatii omului ca fiinta rationala, despre originea si destinul sau, este doar o etapa intermediara dar la fel de binecuvantata ca si cea finala, de desavarsire a identitatii si personalitatii umane:
  „Prea iubibitilor, acum suntem copiiii lui Dumnezeu. Si ce va fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand se va arata El (HRISTOS, a doua oara), vom fi ca El (HRISTOS); pentruca Il vom vedea asa cum este (EL) !” (I Ioan 3:2).
  Deci, cum vrem sa aratam ? Ca un om creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa si a Fiului Sau, sau ca si niste antropoide cu tigvele turtite (si pe acestea tot Dumnezeu le-a creat dar nu cu scop de evoluare…) si materia cenusie limitata doar la instinctul de conservare, la supravietuire ? Nu degeaba se spune in popor: „Capul mic dar mintea-i sta lejer…”, sau: „Capul mic dar…mintea inflamata…!”
  Cat despre reincarnari, sa se incarneze cei din Epistola lui Pavel catre Romani capitolul 1: 25:”…au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit fapturii in locul Facatorului (Creatorului)”; 28: „Fiinca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta (constiinta) lor, Dumnezeu, i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite !” iar in Epistola lui Pavel catre Tit (pagina 1172 din Biblie), capitolul 1: 15-16, tot el spune: „Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat; pana si mintea si cugetul (gandirea) le sunt spurcate. Ei se lauda ca-L cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele (comportamentul, viata) iL tagaduiesc, caci sunt o scarba (execrabili, gretosi), nesupusi si netrebnici (inutili, neputinciosi, proscrisi) pentru orice fapta (lucrare) buna.”

  • Asta asa e, doar ca de data aceasta nu stiu daca dragostea a fost cea care m-a determinat sa scriu acest articol. Cred ca mai degraba am avut un „prilej de ragaz” (ca in reclama de la Napolact) si meditand, am scris. 🙂

 2. aproape ca as indrazni sa spun ca sunt deruat!
  este clar ca traversezi o perioada agitata, in care, oricat ai vrea sa intinzi o mana, ajungi sa te temi de faptul ca ar fi inutila.

 3. Din postarea Gabrielei nicidecum nu rezulta cum ca ar traversa o perioada cam…”agitata” ci doar da culoare intenselor sale trairi, profund umane, sincere si nedisimulate.
  Chiar daca se spune ca omul, ca fiinta inteligenta, este doar „o inmanunchiere de contradictii…”, nimic din ce a fost si este postat aici nu rezulta, nu tradeaza cum ca i-ar parea rau de „mana intinsa”, de inutilitatea gestului care nicidecum nu este unul mecanic, involuntar, formal, patetic,mecanic in automatismul sau rutinat, ci de grandoarea, puritatea si transparenta gandului de a oferi oricarui semen o adevarata sansa de comunicare, spre regasirea de sine !
  Nu numai somnul ratiunii naste monstri ci si lipsa de comunicare ! Interpretarea gestului ca atare, tine de puritatea cugetului, gandirii fiecarui ins. Restul este pietate sau impietate, depinde viziunea fiecaruia.
  Imbratisandu-l ca pe un intreg, fara cusururi,( fara lipsuri si fara fisuri) gandul plimbat prin cuvintele-nestemate ale acestei recente postari, il privesti si il primesti ca pe o reala traire ce confirma ca, intr-o lume zbuciumata, angoasata, in agonia terifianta a incertitudinii, INCA SE MAI POATE ca cineva sa fie curat la suflet, gandire si traire. Si aceasta este o provocare, o mana intinsa (dar nu inutil) pentru cei cu suflete zbuciumate, lipsite de pacea launtrica.
  Inutilitatea nu consta in calitatea gestului ci in calitatea gandirii, receptivitatii sufletesti a celui care are nevoie in mod imperios necesar si imediat de o providentiala MANA INTINSA ! Nu-i nicio filozofie. ADEVARURILE MARI SUNT…REVOLTATOR DE SIMPLE ! Singura „oboseala” a ratiunii este doar sa le accepti ca ezista !

 4. Foarte frumos, profund si foarte filosofic in acelasi timp. Esti sigura ca nu esti vreo ruda de-a lui Eminescu? 😉

  Ai o inima puternica, dar sensibila si profunda, ai o minte sclipitoare si imaginativa si un spirit atat de energic incat ne este imposibil noua, cititorilor, sa-ti rezistam. 😉

  Mult succes!

  • Nu sunt ruda cu Eminescu, sunt doar o bloggerita! 😉
   Geniile mor repede, deci… raman pe blog. [glumesc]

   Sunt doar o fiinta careia ii place frumosul si poezia, sentimentele nobile pe care doreste sa le imparta cu toata lumea.

   Iti multumesc pentru sustinere!

 5. Numai adevaratele genii poetice isi pot descrie astfel viata. Omul simplu se lamenteaza, insa geniul aspira spre absolut, spre cunoasterea deplina, spre frumos, ceea ce este pur si simplu uman fiind prea putin pentru el.

  Pe masura ce te citesc, tind tot mai mult sa cred ca esti un geniu poetic.

  Daca ti-as spune „felicitari!” ar suna prea pueril in situatia data, insa iti voi spune ca te admir enorm pentru binecuvantarile care ti-au fost daruite si pentru faptul ca tu insati esti o binecuvantare pentru toti cei care te intalnesc/ te citesc.

  George Iancu

  • Nu sunt un geniu (desi am un IQ destul de mare) ;)!!!
   Sunt doar o mana de tarana in care Dumnezeu a avut mila si dorinta de a pune iubire pentru frumos si un sens pentru care sa traiesc.

   Iti multumesc pentru admiratia ta, in schimb!

 6. Wow, Gabriela, de cand n-am mai fost pe blogul tau… cam de la inceputuri. 🙂
  Azi am gasit linkul blogului tau in bara mea de adrese web si am zis sa intru pentru ca nu te-am mai citit de o venicie (nu pentru ca am vrut asta) si imi era dor de tine.

  Vaaaaaaiiiiiiiiiiiii, cat ai evoluat…. 😯

  Scrii foarte frumos si te-ai maturizat mult in lipsa mea.

  Continua tot asa! 🙂

  • Ooooo, Coraline!!!! 🙂 Sunt atat de fericita ca te-ai intors pe blogul meu!

   Da, am evoluat, vad si eu asta pe zi ce trece si recunosc ca a meritat sa-mi deschid un blog! Nici nu am crezut ca atata lume ma va „lectura” candva, dar s-a intamplat!
   Pacat ca nu toti lasa commenturi! 😦

 7. Salut, frumoasa bloggerita! 😉

  Vreau doar sa-ti spun ca eu lucrez de aprox. 8 ani in domeniul Web si mai nou ma ocup cu statistici referitoare la blogosfera.

  Scrii f. bine si te detasezi lejer de unii bloggeri care nici nu stiu de ce au un blog.
  Dupa parerea mea esti unul dintre cei mai buni bloggeri ai Romaniei.

  Inspira lumea in continuare si nu te opri din ceea ce faci, pentru ca o faci cu multa daruire si talent!

  Prin Bucuresti deja te stie lumea. Am cativa prieteni care te citesc in mod constant! 😉

  Succes!

  Adrian Gherman

  • Sincer, m-a socat commentul tau.
   Cum sa fiu unul dintre cei mai buni bloggeri ai Romaniei? Asa ati apreciat voi, cei care va ocupati de blogosfera? Wow, multumesc din suflet, nu m-as fi gandit.

   Care sunt prietenii tai? Spune-le sa lase si ei un comment (daca nu au facut asta deja) ca sa-i cunosc si eu! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s