Despre ipocrizie

Ipocrizia este adesea intalnita in randul oamenilor din „highlife”, dar nu putem spune ca oamenii de rand sunt „scutiti” de ea. In general, ipocrizia este trasatura caracteristica a omului profitor, insensibil, care doreste sa obtina ceva cu orice pret. Este o trasatura care indica lipsa moralitatii, josnicia caracterului acelui om.
Oamenii sunt tentati sa stranga pentru ei, indiferent ce, prin intermediul linguselii si al manipularii, calcand pe altii in picioare. Unii cred ca ipocrizia tine loc de sentimente, dar se inseala, pentru ca ipocrizia se simte, iar sentimentele sunt reale, vizibile, se leaga mai mult de manifestarea lor decat de vorbe.
Pentru un om slab din punct de vedere al caracterului sau, ipocrizia manifestata fie prin fapte, fie prin vorbe din partea cuiva, este considerata o lauda nu o nesimtire si o accepta asa cum este, pe cand, in cazul unui om integru, ipocrizia este respinsa, pedepsita si uneori doare. Mai bine nimic, decat un gest pornit dintr-o inima goala!
Oamenii au nevoie sa simta sentimente pozitive si mai ales au nevoie sa vada o manifestare a acestora. Este de la sine inteles faptul ca un om nu poate stii ce gandeste un altul, decat daca i se arata, daca i se explica.
„Secolul vitezei” nu este o scuza plauzibila pentru faptul ca ne-am obisnuit reci, fara comunicare in viata noastra. „Secolul vitezei” este un termen folosit de noi pentru a scuza nesimtirea noastra. Sunt de acord cu faptul ca in viata, oamenii creeaza si lucruri rele, nu numai bune, dar orice lucru rau trebuie indreptat, iar lipsa interesului fata de acest lucru este de neiertat, inacceptabila.
Sunt convinsa de faptul ca fiecare dintre noi stim unul sau mai multe cazuri de ipocrizie, pentru ca este des intalnita, de aceea nu are rost sa mai dau vreun exemplu.
Ce se poate face? Sa vedem… SA NU NE PIERDEM DEMNITATEA. SA INCERCAM SA SIMTIM CU RESPECTIVA PERSOANA CU CARE VORBIM. Daca nu suntem sinceri si daca nu ne face placere sa-i aratam persoanei respective compasiune, admiratie, apreciere etc., mai bine SA NU NE AMESTECAM.
Atentie!!! IPOCRIZIA ESTE O JIGNIRE LA ADRESA UNEI PERSOANE INTEGRE, INTELIGENTE SI O ETICHETA CARE NI SE PUNE IN DEFAVOAREA NOASTRA!
Cu respect,
Gabriela
Hypocrite (Girls don’t cry mix)
Reclame

9 gânduri despre “Despre ipocrizie

 1. Sa ma c*c pe ei de ipocriti ca am cunoscut o gramada la viata mea! Cele mai nasty persoane! Sper sa nu se inmulteasca rasa! Auzi, RASA IPOCRITILOR! :)….gosh…degeaba sunt niste persoane infatuate si pline de ele, cand de fapt sunt niste viermisori puturosi locuind in locuri putrezite! Precum ziceam, sa ma c*c pe ei! Ura si la gara

 2. Auzi banc cu blesteme:

  -Sa te taie in gara!
  -Ce? Trenul?
  -Nu! Ca****

  Ei, bine, eu le doresc ipocritilor sa ii calce trenul, ca treaba mare ne taie pe toti odata si odata! 😀

 3. FELICITARI!

  Ai surprins esenta definitiei, la capitolul IPOCCRIZIE!
  Trebuie sa ai un bun echilibru in viata ta, sa discerni corect binele de rau, adevarul de minciuna, frumosul de urat, cultura de incultura, calitatea de mediocritate…si lista poate continua…

  NU EXISTA CALE DE MIJLOC, sau daca accepti asa ceva, ajungi la COMPROMIS, ceea ce te va face sa scazi inaltimea standardelor tale morale, profesionale, etc

  Fiind la inceput de drum, e bine ca gandesti asa!
  Trebuie sa ai taria de caracter, sa spui lucrurilor pe nume, fara sa ranesti.
  Onestitatea ramane de cele mai multe ori inconjurata de putini prieteni, dar aceia sunt de calitate! Aceasta e ceea ce conteaza!

  Cat de jalnici mi se par acei IPOCRITI care-si schimba parerile, in functie de situatie, doar sa le fie lor comod si bine!

  Cand vorbesc despre ipocrizie, parca-l am in fata ochilor pe celebrul personaj al lui Charles Dickens, Uriah Heep, din romanul „David Copperfield.”

  Feriti-va de URIAH HEEP-ul zilelor noastre!
  Nu vi-l faceti prieten!
  Ignorati-l, sau luptati ca sa fie o specie pe cale de disparitie!

 4. Ipocritii nu merita atentie, asta cred eu! Merita se le spui in fata, asa, cu patos, ca pot sa se intoarca la origini (spus in modul cel mai elegant posibil) si ca linguseala lor e pentru tine hartia igienica cu care te stergi de „toilet business”.

  So, nice job, Gabriela! Super post! Nu te lasa niciodata amagita!

  Cu drag,
  Andrei

 5. Fratele meu, dar cine-i acel/acea gadmadream, ca vad ca-ti scrie foarte frumos?! Va potriviti….doi visatori… 🙂 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s